Vergelijkbaar project in Austerlitz in de problemen

In Austerlitz wordt “Het Hart van Austerlitz” ontwikkeld. Het project omvat naast een dorpshuis ook een basisschool, een peuterspeelzaal, zeven starterswoningen en acht zorgwoningen. De vijftien huizen zijn bedoeld voor inwoners van Austerlitz.

De ontwikkeling van het Hart van Austerlitz gaat de gemeente Zeist tonnen extra kosten. Om de tekorten te beperken moet de prijs van de starterswoningen in het project omhoog. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

De belangstelling voor het bouwen van de huizen is gering. Slechts twee ontwikkelaars hebben zich gemeld. De grondprijs die de winnende projectontwikkelaar wil betalen, ligt fors onder de opbrengst waarmee de gemeente rekening had gehouden. De ontwikkelaar betaalt onder meer minder voor de grond omdat de bouwkosten fors zijn gestegen de laatste jaren.

Als de prijs van de starterswoningen (nu 200.000 euro) niet omhoog gaat, stevent de gemeente af op een tekort van 660.000 euro.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *