Lessen uit de praktijk: geluidsoverlast door schoolplein in Nijmegen

Twee basisscholen samenvoegen tot 1 nieuwe basisschool en het aanliggende terrein van het voormalige verpleeghuis ontwikkelen voor woningbouw.

De nieuwe basisschool De Buut in Nijmegen telt 2 verdiepingen, biedt plaats aan ongeveer 200 leerlingen, is op de plek van een van de oude scholen gekomen en heeft een omliggend terrein van 3000m². De gemeente Nijmegen heeft aan de vormgeving van dit buitenterrein veel aandacht besteed; er is veel ruimte voor groen en het is een inspirerende speelomgeving.

Op het terrein van het voormalige verpleeghuis is een 4 verdiepingen hoog appartementencomplex gebouwd. Nu klagen de bewoners van dit appartementencomplex over de geluidsoverlast van het schoolplein en wordt de school gedwongen het speelveldje op het schoolplein sluiten. (1). De gemeente stelt dat bij het bestemmingsplan en de bouw “alles volgens de regels is gegaan. En ja, daar kun je achteraf wat van vinden”.

Ondertussen klagen de omwonenden van de voormalige andere basisschool over het gebrek aan informatie door de gemeente Nijmegen en de minimale mogelijkheid tot inspraak. Het vrijgekomen terrein zal ontwikkeld worden voor woningbouw. De klachten van de omwonenden hebben onder andere betrekking op het verdwijnen van speelmogelijkheden voor de lokale jeugd en de verkeersproblematiek.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *